Veganska Skönhetsprodukter

För att skönhetsprodukter ska klassas som veganska krävs det att de inte innehåller några animalier och ska inte ha testats på djur. Om du vill undvika animalier i dina skönhetsprodukter finns det några vanliga ingredienser du ska se upp för:

Läs Mer
  • Lanolin = Ullfett
  • Cera Alba = Bivax
  • Kollagen = Fiberprotein
  • Karmin = Löss
  • Snigelslem = förekommer i flera produkter från Korea

Många företag stämplar sina produkter med ”cruelty free” vilket innebär att de inte testats på djur. OBS detta innebär dock inte att produkten är fri från animalier.

EU har en lag på att skönhetsprodukter som företag säljer i Kina inte kan klassas som cruelty free. Det beror på att Kina har som krav att alla produkter som importeras måste djurtestas.

Veganska skönhetsmärken

Här listar vi skönhetsmärken som alla är 100% veganska!

Indy Beauty

Detta varumärke drivs av Therése Lindgren som brinner för psykisk ohälsa och djurens rättigheter. På deras hemsida kan ni läsa om alla ingredienser företaget använder i sina produkter.

Läs Mer om Indy Beauty

Olaplex

Olaplex hårvårdsprodukter har länge använts (och fullkomligt älskats) av frisörer (och deras kunder såväl som av influencers) mot skadat hår, och dessa fantastiska produkter finns nu också för hemmabruk. Olaplex ger dig ett starkare och friskare hår – på ett helt veganskt vis. Det finns flera olika produktserier, för att passa alla hårtyper. Serierna har även olika användningsområden och behandlingssätt. Hitta din favorit av Olaplex!

Läs Mer på Harmoniq.se

Maria Nila

Maria Nila säljer hårvårdsprodukter som är 100% veganska. All produktion sker i Sverige vilket bidrar till mindre miljöskada.

Läs Mer om Maria Nila

Läs även mer om: