Veganska livsmedel

Det är inte så svårt att äta vegansk kost som man först kan tro. Flera företag säljer dyra produkter och sätter en vegansk stämpel på för att tjäna pengar. Dock kan du äta precis samma mat som du brukar men bara byta ut några produkter.

Läs Mer

Mejeriprodukter

Detta kan kännas som svåra produkter att byta ut. Under de senaste åren har utbudet av veganska mejeriprodukter verkligen blomstrat. Vegansk mjölk, veganskt margarin, vegansk yoghurt, veganskt smör. Dessa produkter går alldeles utmärkt att använda i matlagning och bakning precis som med animaliska mejeriprodukter.

Ägg

Det finns ingen direkt produkt som ersätter ägg. Dock kan man använda spat från kikärtsförpackningar och använda detta som substitut för ägg. Exempelvis kan man blanda spat ihop med socker för att göra maräng.

Kött

Det finns ett stort utbud av veganska produkter som kan ersätta kött. Både köttfärs, korv, köttbullar, filéer, burgare och mycket mer. Anamma är en av de största återförsäljarna av veganska alternativ och är i framkant inom branschen.

Godis

Det man måste se upp för i godis är gelatinet. Precis som med andra veganska produkter säljer företag dyra förpackningar med godis och sätter stämpeln ”vegansk” på. Dock finns det flera varumärken som inte marknadsför sig som veganska men som är det, Tutti Frutti , Delicatoboll och OLWs lantchips är några exempel.

Kaffe

Det kan låta konstigt att något som växer i naturen inte skulle vara veganskt, men det finns några saker du bör hålla utkik efter om du vill försäkra dig om att dricka veganskt kaffe. Förse dig själv med information och tips på hur du kan avnjuta ett gott kaffe med gott samvete.

Läs även våra tips på veganska skönhetsprodukter!

Vegansk alkohol

Det är lätt att glömma att även vin och alkohol kan innehålla animaliska produkter. Äggviteprotein och gelatin kan förekomma i både vin och öl. Animaliska produkter används exempelvis i viner när man klarerar vinerna.

Tips på veganskt vin och vegansk öl

Öl:

Vin:

Läs även mer om: