Vegansk och vegetarisk matlagningskurs i Stockholm

Trenden är tydlig i samhället: allt fler äter en vegansk och vegetarisk kost. En undersökning som Kantar Sifo gjort på uppdrag av Axfood visar att 23 % av svenskarna planerar att äta mindre kött kommande året och det främsta skälet till att vi äter allt mer grönt är klimat- och miljöfrågan. Nu ökar viljan att lära sig laga goda rätter som är bra för klimatet. En följd av detta är att efterfrågan på vegansk och vegetarisk matlagningskurs har ökat. I Stockholm finns det stora möjligheter att utvecklas inom de båda gröna köken. Lär dig laga nyttig och klimatsmart mat!

Läs Mer

Vegansk matlagningskurs Stockholm

Matlagning lär man sig bäst genom att kombinera praktik med teori. Att bli bra på vegansk mat kräver att du både lär dig vilka egenskaper du kan få ut av veganska råvaror, och att du lär dig hur du utför själva tillagningen. En vegansk matlagningskurs är ett utmärkt tillfälle att öka på dina kunskaper om det veganska köket. Du få både konkreta tips på veganska rätter du kan laga, och mer "allmänna" matlagninstips som underlättar ditt sätt att laga mat. En vegansk matlagningskurs är en investering både för dig själv, och för miljön. Lär dig laga vegansk mat för alla tillfällen!

Vegetarisk matlagningskurs Stockholm

Vegetarisk mat är inte längre en angelägenhet för en liten del av populationen, utan de senaste åren har även ”den breda massan” rört sig allt mer åt vegetarisk kost. Numera har många skolor minst en vegetarisk dag i veckan och mataffärerna märker av en ständigt ökad efterfrågan på vegetariska alternativ, oavsett om det gäller grönsaker eller köttsubstitut. Efterfrågan finns absolut – men frågan är om kunskaperna om vegetarisk matlagning har hängt med i den snabba utvecklingen? En vegetarisk matlagningskurs utvecklar din gröna matlagning, och ger dig tips på god vegetarisk mat.

Laga mat med kock – Stockholm

Det kan vara svårt att utveckla sin matlagning utan någon yttre influens. Ofta går matlagningen på rutin och det är lätt att köra fast i samma gamla hjulspår. För att få ny kunskap och inspiration till nya rätter är det en bra idé att laga mat med kock. Stockholm är hem åt flera olika matutbildningar och kurser. Tack vare det stora utbudet finns det stora möjligheter att lära dig mer om just det du är intresserad av. Att laga mat med kock ger dig inte bara konkreta tips på nya rätter att laga, utan även tips som du alltid har med dig. När kunskapsbanken är uppdaterad med nya knep i köket gör matlagningen betydligt lättare än innan. Ta chansen att imponera på familjen därhemma, eller på kollegorna på jobbet framöver. Mest har du dock själv nytta av dina nyvunna kunskaper. Lycka till i köket!

Rekordintresse för vegetarisk mat

Undersökningar som gjorts de senaste åren visar att yngre personer äter vegetariskt för miljöns skull, medan äldre personer oftare gör det av hälsoskäl. Läs mer om detta och vilken vegetarisk försäljning som ökat mest i SVT-artikeln Rekordintresse för vegetarisk mat.

Nu när vegetariskt mat slagit igenom brett i samhället, kan man fortfarande kalla det en trend? Det tycker inte Sveriges matjättar som menar att vegotrenden är här för att stanna. Idag har antalet vegetarianer och veganer ökat och många väljer att äta grönt för att öka sitt välmående. Det finns helt enkelt många olika skäl (och fördelar) med att äta växtbaserat och grönt.

Läs även mer om: