Veganska våfflor
Finns det något godare än lukten och smaken av nygräddade våfflor? Veganska våfflor är superenkelt att tillaga och blir frasiga och gyllenbruna. Serveras bäst tillsammans med havregrädde och sylt. Här är vårt veganska våfflor recept.
Recept:
- 75g växtbaserat smör
- 3,75dl havremjölk
- 1,5 tsk bakpulver
- 3dl vetemjöl
- 1 nypa salt
Gör såhär:
- Smält smöret i en kastrull.
- Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
- Rör ner havremjölken och rör om så det inte blir några klumpar.
- Häll ner det smälta smöret och rör om.
- Till sist så gräddar du våfflorna i ett våffeljärn.
- Serveras med fluffig växtbaserad grädde och valfri sylt!
Vegansk carbonara
En krämig vegansk pasta carbonara slår aldrig fel. Detta goda recept svänger du ihop på under 20 minuter. Passar lika bra som middag som lunchlåda. Här är receptet på en perfekt vegansk pasta carbonara.
Recept:
- 2dl havregrädde
- 2pkt vego bacon
- 200 gram pasta
- Ett knippe persilja
- En buljongtärning
- Salt & peppar
Gör såhär:
- Koka pastan enligt förpackningen.
- Stek vego baconet till det blivit knaprigt.
- Koka upp havregrädden ihop med buljongtärningarna.
- Blanda ihop alla ingredienserna tillsammans med hackad persilja.
- Smaka av med salt och peppar.
Vegobullar och potatismos
Husmanskost är inget du behöver sluta äta för att du blir vegan. Med alla substitut som finns för animaliska produkter kan du enkelt laga vegobullar med potatismos med gräddsås.
Recept potatismos:
- 1kg potatis
- 2 ¼ havremjölk
- 1msk mjölkfritt margarin
- 2krm vitpeppar
- 1krm salt
Brunsås:
- 2msk mjölkfritt margarin
- 2msk vetemjöl
- 3dl vatten
- 1dl havregrädde
- ½ msk soja
- 2 puckar grönsaksbuljong
- salt / peppar
Gör såhär:
- Koka potatisen så den är mjuk rakt igenom.
- Ta av potatisen från plattan och blanda i kryddorna och margarinet.
- Vispa moset till en önskad konsistens.
- Koka upp vatten ihop med havregrädde.
- Blanda i vetemjöl och låt koka i ca 2 minuter.
- Lägg i buljongen, sojan och kryddorna och låt koka ihop under omrörning.
- Servera med välstekta vegobullar, lingonsylt och nykokta ärtor!