•  100% Veganskt
  •  Fri frakt över 599 kr
  •  Snabba leveranser
0 kr
599 kr till fri frakt
0

En hållbar miljö

En hållbar miljö

För oss är miljön en extremt viktig fråga. Naturens ekosystem är vår vän och ligger till grund för människans och djurens välmående. Det är därför viktigt att vi behandlar miljön som vår vän tillbaka och att alla bidrar med det de kan. Planeten vi bor på är vårt hem och det är inte heller bara för vår egen skull vi vill ha ett välvårdat och hälsosamt hem, utan för framtida människor och djurs skull också. En hållbar miljö innebär att naturen själv kan återhämta sig efter de resurser vi tar från den, därför är det viktigt att vi inte förorenar och förstör naturens förmåga att återhämta sig själv. Vi på Vegan Goods arbetar mot en hållbar miljö, även i det privata livet. Vi uppmanar er att göra detsamma! 

Nedanför tar vi upp vissa sätt vi använder oss av för att bidra. Detta är dock en ständigt utvecklande process, vi är ett nystartat bolag och kommer hela tiden leta efter nya och bättre sätt att arbeta mot en hållbar miljö!

 

DHL GoGreen

Vi använder oss endast av DHL för transporter till ombud. Detta är på grund av deras väldigt ambitiösa GoGreen-program. Det slutgiltiga målet med DHLs GoGreen-program är att till år 2050 eliminera alla utsläpp. För att uppnå detta mål har de satt upp en rad delmål. Tills år 2025 ska DHL utföra 70% av sina leveranser med miljövänliga transporter, som cyklar och elbilar. De ska även utbilda minst 80% av sin personal som certifierade GoGreen-specialister och involvera dem i aktiviteter för att skydda vårt klimat och miljö, som exempelvis plantera en miljon träd om året.

Ta gärna en titt på videon nedanför eller klicka här för mer utförlig information om DHLs GoGreen-program.

 

Best Transport Miljöarbete

För våra hemleveranser använder vi oss utav Best Transport. De har en långsiktig plan och arbetar aktivt med att minska sin miljöpåverkan. 

Best Transport kör med 100% klimatkompenserade transporter. I samarbete med Tricorona Climate Partner beräknar de sina CO2-utsläpp varje år och utifrån dessa beräkningar klimatkompenserar de till projektet Sri Balaji i Indien. Best Transport bidrar med grön el och minskar CO2-utsläppen med 29 000 ton per år genom detta projektet. De bidrar även med ekonomi för lokalbefolkningen och engagerar sig i aktivt i regionens hållbara utveckling.

Best Transports interna miljömål är att till år 2030 använda sig av minst 30% eldrivna fordon, och även att 100% av sina fordon ska köras på förnybart drivmedel. De optimerar, planerar och samlastar även sina transporter för att minska antalet körda kilometer per leverans. Alla chaufförer har dessutom fått genomgå en utbildning i sparsam körning.

Klimatkompenserade Transporter

Ta gärna en titt på videon nedanför för mer information om klimatkompensering eller klicka här för mer utförlig information om Best Transports miljöarbete.

 

Palmolja

Palmolja är en vegetabilisk olja som utvinns ur oljepalmens frukter, det är en av världens mest använda vegetabiliska oljor. Den stora efterfrågan medför dock att tropiska regnskogar avverkas. Detta har stora konsekvenser för djurarter, den lokala befolkningen och miljön. I vårt sortiment på Vegan Goods har vi ett litet antal produkter som innehåller palmolja. Vi har dock försäkrat oss om att det kommer från hållbara odlingar med RSPO-certifikat (Roundtable on Sustainable Palm Oil). RSPO är ett samarbete mellan berörda företag, miljöorganisationer och andra intressenter. Medlemmar måste skriva på en uppförandekod och avstå från att hugga ner ursprunglig regnskog, samt skydda områden som är viktiga för miljön och djurlivet. Hållbart odlad palmolja är därför inte skadligt för djurarter och miljön, dessutom bidrar det med ekonomi för befolkningen i de berörda länderna.

För dig som vill läsa mer om hållbart odlad palmolja klicka här.

 

Arbetssätt

En självklarhet för oss på Vegan Goods är att minimera vår miljöpåverkan i vårt dagliga arbete. Vi använder oss exempelvis av växtbaserade, miljövänliga och icke djurtestade rengöringsmedel från vårt eget sortiment för att hålla det städat och rent i våra lokaler. Vår förbrukning av papper, el, vatten och liknande är även något vi är väldigt försiktiga med. De allra minsta bidragen har en stor betydelse i slutändan när tillräckligt många bidrar!

Drift & produktion: Wikinggruppen

Produkten har blivit tillagd i varukorgen